A és a krém bemutatja:

Nagy Csókteszt

Szabad a Csók?

Így tüntesd el a herpeszt, ha nagyon muszáj

A herpesz általában a lehető legrosszabb pillanatban jön ki, amikor az ember a legjobb formáját szeretné hozni. Legyen szó egy tárgyalásról, vagy akár állásinterjúról, de a stressz és az izgalom a menyasszonyoknál is gyakran kihozza a vírust. Most eláruljuk, mit kell tenned, ha el akarod tüntetni a szádon éktelenkedő herpeszt.

Az első és legfontosabb, hogy amikor észreveszed az első hólyagocskát a szádon, azonnal kezdd el kezelni. Ha tudod magadról, hogy milyen tényezők, milyen helyzetek hozzák ki nálad a vírust, akkor érdemes tartani otthon megfelelő kenőcsöt, így nem kell patikába szaladni, hanem tényleg azonnal elkezdheted a gyógyítását.

Töltsd ki a és a krém Nagy Csóktesztjét!

Tudd meg, mit árul el rólad, hogyan csókolsz, és nézd meg személyre szóló értékelésedet!

Hány éves korodban csókolóztál először?*
Válassz
Életkorod:
Válassz
Megye:
Válassz
Foglalkozásod:
Válassz
Nemed:
Kitöltöm a tesztet

Ha a herpeszt azonnal elkezded kezelni, akkor nagy eséllyel nem fakad ki, hanem hamar visszahúzódik, így nem kell átmenni a legnehezebb és legkevésbé esztétikus fázisokon, mint a durva hólyagosodás és a sebesedés. Ezeket a herpeszeket természetesen eltüntetni sem egyszerű, míg a kisebb herpesszel még viszonylag nagy önbizalommal boldogul az ember a fontos eseményeken.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Ha kijött a herpeszed, akkor az első és legfontosabb sminktipp, amit alkalmazni tudsz, hogy a szemeidre helyezed a fókuszt. Egy szemhangsúlyos smink máris segít magabiztosabbá válni a herpeszes napokon is, ráadásul eltereli a figyelmet a szádról. Még akkor is, ha általában nem szoktál erősen sminkelni, most húzd meg a cicaszemet, és használj szempillaspirált, amitől igéző lesz a tekinteted. Válassz khol alapú szemceruzát, amivel tartós és gyönyörű hatást lehet elérni, a szempillaspirálod pedig legyen fekete és dúsító. A szemhéjadra tehetsz akár barna árnyalatokat, de egy visszafogottabb füstös szem is abszolút bevállalható a hétköznapokon.

Ami a szádat illeti, ha nem akarsz kenőccsel a szádon mászkálni egész nap, akkor orvosoddal vagy gyógyszerészeddel egyeztetve megfontolhatod a gyógyszeres kezelést is, a szádra pedig valamilyen szárító készítményt is rakhatsz napközben, amikor jelenésed van. Rúzst semmiképpen ne használj ilyenkor, a fontos esemény erejéig esetleg egy kevés alapozót tehetsz rá, ami kicsit szárítja is a herpeszt.

Kapcsolódó cikkek