A és a krém bemutatja:

Nagy Csókteszt

Szabad a Csók?

A Casablancától a Szárnyas fejvadászig: a filmvászon leghíresebb csókjai

Kevés tipikusabb filmes pillanat van annál, mint amikor a főhős és a főhősnő végre egymásra talál, az ajkuk pedig csókban forr össze. Épp ezért aztán rengeteg híres csókjelenetet látott már a mozivászon, rengetegféleképpen előadva — miután pedig tavaly ilyenkor már összeválogattunk belőle egy listányit, most következzen a második felvonás, nem kevésbé nevezetes szereplőkkel.

Casablanca (1942)

Minden idők egyik leghíresebb (szerelmes) filmjében Ingrid Bergman egészen a végéig nem tudja, melyik férfit válassza: az egyikkel csodás közös múltja van, a másikkal csodás közös jövője lehet. Hogy mindebbe milyen szélsőséges érzelmek is beleférhetnek ebben a remekműben, azt jól mutatja, hogy egy jeleneten belül fog pisztolyt Humphrey Bogartra, és vall neki szerelmet, csókkal megpecsételve.

Töltsd ki a és a krém Nagy Csóktesztjét!

Tudd meg, mit árul el rólad, hogyan csókolsz, és nézd meg személyre szóló értékelésedet!

Hány éves korodban csókolóztál először?*
Válassz
Életkorod:
Válassz
Megye:
Válassz
Foglalkozásod:
Válassz
Nemed:
Kitöltöm a tesztet

Iván gyermekkora (1962)

A filmtörténet egyik legnagyobb rendezője, Andrej Tarkovszkij korai filmjében egy kisfiú szemén át láthatjuk a második világháború borzalmait — a sok szörnyűség között viszont így is akadnak örömteli pillanatok, mint például a katona és szerelmének flörtje a fák között, egy feledhetetlen árkon átemeléssel.

Keresztapa 2. (1974)

Nem minden csók szól a szerelemről és a vágyról: Al Pacino testvéri szájcsókjának előzménye árulás, következménye halál lesz a klasszikus maffiamozi második részében. "Tudom, hogy te voltál Fredo! A szívem szakad meg!"

Micsoda nő! (1990)

Mi az, amit sosem csinálnak az utcalányok az ügyfeleikkel? Hát a csókolózás! Épp ezért nagy vízválasztó a sármos üzletember és a széles mosolyú utcai pillangó szerződésesnek induló viszonyában az, amikor először lekapják egymást. Pláne, amikor ezt a szerelmük megvallásával együtt teszik!

Vad vágyak (1998)

A Vad vágyak tipikusan az a film, amiből nem sokra emlékszik az ember, de arra igen, hogy volt benne az a medencés csókjelenet, amiben a hamvas Denise Richards és Neve Campbell smárol vadul, Kevin Bacon kiguvadó szemei láttára. Különben is, ha már szerepelt a listánkon két férfi csókja a Keresztapával, itt a helye egy lányos verziónak is!

Szerelmünk lapjai (2004)

A kétezres évek nagy romantikus kedvence volt a Szerelmünk lapjai, amiben Ryan Gosling és Rachel McAdams talált egymásra oly sok fordulat és megpróbáltatás és félreértés után. De végül annál emlékezetesebb módon: egy igazi, szenvedélyes, viharban egymásnak esős csókkal.

Szárnyas fejvadász 2049 (2017)

Talán nem sajnálják a kedves hölgyolvasóink, hogy Ryan Gosling kétszer is szerepel a listánkon: a második alkalommal egy egészen friss filmjével. Aminek akad egy olyan csókjelenete, ami vélhetően idővel épp akkora klasszikus lesz, mint az eddig említettek: ebben a főhős virtuális barátnője egy hús-vér lánnyal „olvad” össze, hogy végre fizikailag is érintkezhessen a szerelmével.

Kapcsolódó cikkek