A és a krém bemutatja:

Nagy Csókteszt

Szabad a Csók?

Így varázsolj tökéletes ajkakat magadnak

A szép ajkak érzéki megjelenést kölcsönöznek, így ha szeretnéd a legjobb formádat hozni, érdemes az ajkaidra is nagy hangsúlyt fektetni. Most eláruljuk, hogyan!

Az első és legfontosabb lépés az ajkak ápolása: esténként szőlőzsírral hidratáld, így reggelre puha és ragyogó lesz. Hetente egyszer méz és kristálycukor vagy őrölt kávé keverékével radírozd le, ezzel megszabadítod az elhalt hámsejtektől. Ezek a műveletek elengedhetetlenek ahhoz, hogy szép alapot kapj, amikor sminkre, rúzsozásra kerül sor.

Töltsd ki a és a krém Nagy Csóktesztjét!

Tudd meg, mit árul el rólad, hogyan csókolsz, és nézd meg személyre szóló értékelésedet!

Hány éves korodban csókolóztál először?*
Válassz
Életkorod:
Válassz
Megye:
Válassz
Foglalkozásod:
Válassz
Nemed:
Kitöltöm a tesztet

Ha szemhangsúlyos sminket szeretnél készíteni, akkor ajkaidra válassz nude rúzst, ami lehet akár barackos, akár rózsaszínes árnyalatú, ami illik a karakteredhez és a sminkhez. Szemhangsúlyos sminkhez jól passzolnak továbbá a krémes ajakfények is.

Ha kifejezetten a szádat szeretnéd hangsúlyozni, és bevállalósabb, erősebb árnyalatban gondolkodsz, akkor körültekintőbben kell elvégezned a rúzsozást. A markáns színek ugyan gyönyörűen mutatnak, de bizonyos szabályokat mindenképpen be kell tartani velük kapcsolatban.

A szép ajkak érzéki megjelenést kölcsönöznek, így ha szeretnéd a legjobb formádat hozni, érdemes az ajkaidra is nagy hangsúlyt fektetni.FORRÁS: SHUTTERSTOCK

1. Manapság hódítanak a matt ajakrúzsok, amikkel drámai hatást tudsz elérni. Hogy mindez ne forduljon át nevetségesbe, mindenképpen fel kell vinned egy primert a rúzs alá, ellenkező esetben néhány óra múlva csúnyán kicserepesednek az ajkaid. Jó tudni, hogy legjobban ráadásul pont a csókálló és szuperbiztos mattra száradó folyékony ajakrúzsok szárítanak.

2. Hívd segítségül a kontúrceruzát, amivel ajkaid esetleges aszimmetriáját is korrigálni tudod, és kezdőknek talán könnyebb egy ceruzával körberajzolni ajkaikat, mint egyből a rúzzsal nekiindulni. Ha sikerült ez a művelet, érdemes a ceruzát az ajkaid egészére is satírozni, ez ugyanis jó alapot ad a rúzsnak, ami tartósabb lesz általa. Egyedül a folyékony ajakrúzsnál nincs szükség erre a praktikára. Figyelj rá, hogy kontúrceruzából mindenképpen ugyanolyan színt válassz, amilyen a rúzsod, különben nem fog jól mutatni.

A matt rúzsok szárítják az ajkakat, ezért mindenképp vigyél fel primert a rúzst alá.FORRÁS: SHUTTERSTOCK

3. Végül töltsd ki a kontúrt az általad választott árnyalattal, legyen az a klasszikus piros, a burgundi, a borvörös, a narancspiros, vagy a pink különböző árnyalatai. Egy dologra figyelj: a sötét árnyalatok kissé összenyomják az ajkakat, így ezek telt ajkakon jobban mutatnak. Ha fontos szempont számodra, hogy a fogaid még fehérebbnek látszódjanak és ellenállhatatlan legyen a mosolyod, akkor a pirosak közül feltétlenül a hideg árnyalatok közül válogass, a pinkeknél viszont éppen a meleg árnyalatok a nyerők.

Kapcsolódó cikkek