A és a krém bemutatja:

Nagy Csókteszt

Szabad a Csók?

5+1 ok, amiért a csókolózás egészséges

A csók azon túl, hogy a legfelemelőbb tevékenységek egyike, remek hatással van a szervezetre is. Éppen ezért nagyban hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez. Hölgyeim, uraim: csókra fel! Na persze, ne csak az immunrendszerünk kedvéért...

A csók csökkenti a stresszt

Ezt az állítást ugyan ki kérdőjelezhetné meg? A napnál is világosabb, hogy egy gyengéd csók képes megnyugtatni szinte bárkit. Ez nem véletlen: csókolózás közben ugyanis csökken a szervezet kortizol szintje – és bizony ez a hormon felelős a stressz kialakulásáért.

Töltsd ki a és a krém Nagy Csóktesztjét!

Tudd meg, mit árul el rólad, hogyan csókolsz, és nézd meg személyre szóló értékelésedet!

Hány éves korodban csókolóztál először?*
Válassz
Életkorod:
Válassz
Megye:
Válassz
Foglalkozásod:
Válassz
Nemed:
Kitöltöm a tesztet

Javítja a közérzetet és hozzájárul a szervezetet egészséges működéséhez

A csók közben az agy dopamint választ el, amely a vágy és kötődés hormonja, valamint szerotonint, ami javítja a kedélyállapotunkat. Az érzések és érzelmek felrázásával felpezsdül a vérkeringésünk, csökken a vérnyomásunk, így a csókolózás közvetett módon, de védhet a szív- és érbetegségek ellen, ezáltal pedig javít a testünk-lelkünk általános állapotán is. 

FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Viszlát, allergia!

2006-ban egy tudós arra a megállapításra jutott, hogy egy hosszabb csókcsata csökkenti az allergének elleni IgE-antitest termelődését a szervezetben. Ezek az antitestek felelősek a hisztamin felszabadulásáért, ami pedig az allergiás tüneteket okozzák, például a tüsszentést, orrfolyást.

Szebb leszel tőle

A csókolózás alatt 34 féle arcizom és 112 helyzetváltoztatásért felelős izom működik együtt és egyszerre. Az izmok folyamatos igénybevétele feszesebbé teszi az arcbőrödet, különösen az ajkaid környékén.

FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Növeli a szexuális vágyat

A csókolózás boldogsághormonokat, szerotonint, dopamint és oxicotint termel, de ezek mellett tesztoszteron is felszabadul, ami a nemi vágyakért felelős. Azt pedig te is tudod, hogy egy kiadós „testedzés” mennyire jó hatással van a szervezetedre...

Még fogyhatsz is tőle

A csókolózás alatt nő a szívritmus, a pulzus gyorsul. Ugye, ezt már te is megtapasztaltad? A jó hír pedig az, hogy ennek köszönhetően több adrenalin termelődik a szervezetben, aminek hatására az anyagcsere is felgyorsul, így pedig kalóriát égetsz el. Állítólag nem is keveset: 10 perc intenzív csókolózással akár 100 kalóriától is megszabadulhatsz.

Kapcsolódó cikkek