A és a krém bemutatja:

Nagy Csókteszt

Szabad a Csók?

Ajakápolási kisokos

Talán nem is gondolnád, pedig ajkainknak is ugyanolyan ápolásra van szüksége, mint a bőrünknek. Míg azonban az arcunkat többféle kozmetikummal is kényeztetjük nap, mint nap, ajkainkra alig fordítunk figyelmet. Pedig érdemes!

Az ápolt ajak ugyanúgy hozzátartozik a ragyogó bőrképhez és a jó megjelenéshez, mint a smink vagy a ruházat. Szerencsére néhány apró trükkel mindig szépek lehetnek az ajkaink is, mert abban valószínűleg egyetértünk, hogy a kicserepesedett ajkak egyáltalán nem mutatnak jól.

Töltsd ki a és a krém Nagy Csóktesztjét!

Tudd meg, mit árul el rólad, hogyan csókolsz, és nézd meg személyre szóló értékelésedet!

Hány éves korodban csókolóztál először?*
Válassz
Életkorod:
Válassz
Megye:
Válassz
Foglalkozásod:
Válassz
Nemed:
Kitöltöm a tesztet

Amit minden nap megtehetsz ajkaid szépségéért, az az esti hidratálás. Válassz minél kevesebb összetevőből álló ajakápolót, az egyik legjobb a patikában készített szőlőzsír. Ezzel minden este érdemes bekenni ajkaidat: mire felébredsz, pihe-puha és egészséges hatású lesz. A szeszélyes időjárás, a hideg, szeles idő, de a perzselő napsütés is még inkább igénybe veszi az arcbőrünket és a szánkat is. Ekkor érdemes napközben is kényeztetni az ápolóval. Jó tudni, hogy az igazán minőségi ajakápoló olyan, hogy egy-két alkalommal elég használni naponta, és nem kell óránként újra felvinni. A mentolos, kámforos, fenol- vagy alkoholtartalmú ápolókat kerüld, ezek ugyanis csak rövid ideig hatásosak, hosszútávon azonban szárítanak, és cserepessé teszik az ajkakat.

Ajkainknak is ugyanolyan ápolásra van szüksége, mint a bőrünknek.FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Nagy igénybevételnek számít az is, ha minden nap rúzsozod a szádat. Kétségtelen, hogy a rúzs nagyon szépen kiemeli az ajkakat, de azt tudni kell, hogy a manapság divatos matt rúzsok nagyon szárítanak. Éppen ezért ezek alá feltétlenül használni kell primert, ami kellően hidratál. Ahogy hazaértél, micellás vízzel finoman tisztítsd meg a szádat, és jöhet is rá a hidratáló szőlőzsír.

Nagy igénybevételnek számít az is, ha minden nap rúzsozod a szádat.FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Rendszeres rúzshasználóknak, de azoknak is, akik a szájfények megszállottjai, érdemes hetente egyszer leradírozni az ajkaikat. A legegyszerűbb, ha otthon dobsz össze egy ajakradírt. A recept nagyon egyszerű: egy kiskanál mézhez tegyél egy kiskanál kristálycukrot, vagy őrölt kávét. Ezzel dörzsöld át az ajkaidat, majd langyos vízzel öblítsd le. Ettől felfrissülnek az ajkaid és elköszönhetsz az elhalt hámsejtektől is.

Ne feledd, hogy a cserepes ajkak legfőbb ellensége a rendszeres hidratálás, ehhez pedig a megfelelő folyadékbevitel is nagyban hozzájárul. Igyál napi két liter vizet, és meghálálja a bőröd!

Kapcsolódó cikkek