A és a krém bemutatja:

Nagy Csókteszt

Szabad a Csók?

Így csókolunk mi!

“Ahogy csókolsz, olyan vagy az ágyban!” - tartja a mondás. A Life.hu ​és a Telviran® krém ​nagy csóktesztjének segítségével közel 12.000 kitöltő tudhatta meg, vajon igaz-e rá a szólás. A következtetést mindenki vonja le maga, de egy biztos, legyen az a csók romantikusan gyengéd, vagy szenvedélyesen tüzes, akkor az igazi, ha őszinte, szerelemből táplálkozik és idomul mindkét fél csókolózási szokásaihoz. A teszt segítségével - egy röpke csók erejéig - betekinthetünk a magyar lakosság intim szférájába, megismerhetjük hogyan csókol a magyar.

A tesztkitöltésben a hölgyek bizonyultak kommunikatívabbaknak, ugyanis a kitöltők 76%-a nő. Ennek ellenére a 2​4​%-nyi férfi közönség is szépen reprezentálja a férfi társadalom csókhoz fűződő viszonyát.

A válaszadók 76%-a romantikus, hosszú, érzelmes csókok kedvelője, ​20%​-a a szenvedélyes, gyors csókok híve, és csak ​kevesebb mint 4% kezeli racionálisan a csókot. Ebben az eloszlásban nemek közti jelentős eltérést nem tapasztalhattunk, tehát az, hogy ki, hogy csókol, egyáltalán nem függ az illető nemétől.​

A csók és a foglalkozás kapcsolata

Arányában a diákok és az adminisztrációs területen dolgozók közül voltak legtöbben, akik kíváncsiak voltak az eredményre. A leg​​csókfukarabbak, azaz a racionális csókolók a média területén dolgozók és a nyugdíjasok, a legkevésbé a HR-esek. A diákok és az ügyfélkapcsolaton dolgozók szentelik a legtöbb időt, energiát és érzelmet a csókváltásra, legkevésbé hódolnak azonban a romantikának a nyugdíjasok és az építőiparban dolgozók. Az építőipari dolgozók ugyanakkor elnyerték a legszenvedélyesebb címet, de nem sokkal maradtak le tőlük a nyugdíjasok. (Ez megérne egy külön cikket is, miért a nyugdíjasok vannak mindig időzavarban, avagy miért sietnek folyton a nyugdíjasok címmel – szerk.) A legkevésbé szenvedélyesek a diákok, de ez érthető, hisz láthattuk, hogy ők még hisznek a romantikában, és van is idejük rá.

A csók és az életkor

A teszt kérdőíves részéből kiderül, hogy legtöbben 12-16 éves koruk között látják elérkezettnek az időt az első csók elcsattanására. A romantikusan csókolók aránya az életkor előrehaladtával egyre csökken, míg 19-25 éves korban ez az arány 82%, addig 65 éves kor felett már mindössze 54%-ra redukálódik. A csókban alkalmazott racionalitás az óvatos, vagy még tapasztalatlan tiniknél és az idősebb, 55+-os korosztálynál képvisel magasabb számot, a vélhetően aktív szexualitást űzők korosztályában (19-55) ez a szám egy alacsonyabb szinten stagnál. A szenvedélyesebb, célratörőbb stílust kedvelők tábora az életkor előrehaladtával folyamatosan nő.

A megkérdezettek közel fele vallotta be, hogy már az első randin megtörténik az a mindent eldöntő csókcsata. Ötből négyen már a csókot is megcsalásnak tekintik. A 19-25 éves korosztály a legkevésbé megbocsájtó, (ez a szám a kor és a tapasztalások előrehaladtával folyamatosan csökken), de az idős korosztálynál (65+) csupán már csak 47% pörlekedne egy idegen ajakra elcsattanó csókért. Bár a csók jelentősége idősebb korra egy kicsit csökken, azzal azonban szinte mindenki egyetért, hogy a csók fontos egy kapcsolatban. Az viszont meglepő, hogy a válaszadók közül, minden 3. csókolózott már életében olyan partnerrel, akinek nem tudta a nevét.

INFOGRAFIKA: ARANY-TÓTH ATTILA

Megyék teszteredménye

Arányában Bács-Kiskun megyében töltötték ki legtöbben „racionális” eredménnyel a csóktesztet, amiből legkevesebb Nógrád megyének jutott. Vas megye lakosai fordítottan korrelálnak Heves megye csókkirályaival. Míg Heves megye nyerte - nevéhez hűen-, a „legszenvedélyesebben csókolózók” címet, addig Vas megye az utolsó helyet szerezte meg. Ellenben utóbbi megye a romantikussága miatt zsebelhette be az aranyat, szemben Heves utolsó helyével.

Legyen az rövid intenzív, vagy lassú érzelmes, rossz csók nem létezik, ha megtaláljuk hozzá a tökéletes partnert!